TADAO ANDO METODOLOJİSİ
Bulgari’nin Octo Finissimo modelinin bir mimar filtresinden geçmiş halini merak ediyor musunuz? Üstte görmüş olduğunuz saat size bir Japonya seyahati planlatma gücüne sahip.
2018 yılında Bulgari’nin CEO’su Jean-Christoph Babin ile gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisine Octo Finissimo hakkındaki görüşlerini sorduğumuzda kendisi şu şekilde cevap vermişti: “Öncelikle bu saat, İtalyan estetik anlayışının ve markanın teknolojiye olan bakış açısının tamamen göz önünde bulundurulmasının vücut bulmuş hali. Estetik ve teknoloji entegrasyonu fikriyle doğan Octo Finissimo, bence görsel algıya hitap edebildiği gibi bu inceliğe sığdırılan mekanizmasıyla Ar-Ge konusunda ne kadar ilerde olduğumuzu da gösteriyor.” Model hakkında uzun açıklamalar yapmaktansa bu cevabın saatin tasarım kriterlerini anlamakta büyük rol oynadığını düşünüyoruz.
Octo Finissimo’nun haber niteliği taşıyan yeniliği ise, Japon mimar Tadao Ando’nun vizyonunu artık model üzerinden okumanın mümkün olduğu. Baştan belirtmekte fayda var, birazdan detaylandıracağımız modelin satışı sadece Japonya’da mevcut ve üretimi 200 adet ile sınırlı. Dolayısıyla saati çok beğenmek size ufukta bir Japonya seyahati planlatmaya yol açabilir. Ando, mimari yapılarında kullandığı geometrik stratejiyi Finissimo’nun kadranında spiral bir formda uygularken, sekizgen kasası ile bütünleştirmekte. Bu geometrik algıyı bozmamak adına kadranda minimal düzeyde göstergeye yer verilen modelin kasa arkası ise mimarın imzası ile enteresan kılınmakta. 40 mm’lik kasa çapına sahip Octo Finissimo Tadao Ando Edition, Calibre BVL 138 ile çalışıyor ve 60 saatlik bir güç rezervi sunuyor.