3.000 DENİZ MİLİ ŞEREFİNE
İspanya’nın Lanzarote adasından Atlantik Okyanusu’nu geçip Karayipler’deki St. Kitts adasına ulaşmak için 3.000 deniz mili yol kat etmek gerekiyor. Panerai ise bu yolculuğa Regatta yarışçılarına eşlik edebilecek yeni saati ile katılıyor.
Panerai Luminor Regatta Transat Classique, 2019’un Ocak ayında gerçekleşecek Klasik Regatta Yarışları’nı kutlamak adına tasarlanmış bir model. Sadece 150 adet üretilen saatin amacı ise yarışçılara eşlik edebilecek vasıfların tümünü kalibresinde barındırabilmek. Buna regatta zamanlayıcı, flyback kronograf ve deniz mili ölçer gibi fonksiyonlar da dahil. Yarışa katılacakların önlerinde bulunan 3.000 deniz milini bir Dünya haritasında görmek için ise modelin 47 mm’lik titanyum kasasının arkasını çevirmeleri yeterli olacak. Tahmin edersiniz ki saatin renk paletinde baskın renk mavi ve tonları. Deniz üzerinde fonksiyonaliteyi sağlamak adına koyu mavi renkli, kauçuk bir kayışa sahip model, P.9100/R otomatik kronograf kalibre ile çalışmakta.
Regatta zamanlayıcıyı aktive etmek için ise tek yapmanız gereken saat 4 yönündeki buton ile turuncu kronograf dakika ibresini istenilen dakikada durdurmak. Ayrıca normal kronograf fonksiyonları saat 8 ve 10 yönündeki butonlar ile aktive edilmekte. Kurma kolunu koruyan özel tasarım ile modelin 100 metrelik su geçirmezlik özelliği kuvvetlendirilirken, 72 saatlik güç rezervi ile deniz üzerinde uzun bir hafta sonu geçirmeniz mümkün kılınıyor. Marka için bu yarışı özel kılan hadiselerden biri de: 2010 senesinde Panerai ailesine katılan ve bu yarışta da Atlantik Okyanusu’nu geçecek olan 1936 senesinde Bermuda’da tasarlanmış Eilean adlı yat. Panerai tarafından restore edildikten sonra düzenli bir şekilde klasik yat yarışlarına katılan model, kariyerinde 38. kez transatlantik deneyimini yaşayacak.