NICOLAS BELLAVANCE-LECOMPTE

  • 324 SHARES

İlk kez 2017’de gerçekleştirilen NOMAD, “fuarın geleceği” olarak tanımlanmıştı. Nicolas Bellavance–Lecompte’a ise çağdaş sanat, seyyar vitrinler ve gelecek hakkında 9 soru sorduk.

QP: Özgünlük tanımı sizce nedir?

NBL: Kendimi beklenmedik senaryolara kaptırmak yaratıcılığımı harekete geçiriyor; Kahire, Milano veya Atina olsun- her varış noktasının farklı ritmi, ışığı veya dili var ve bu da benim perspektifimi daha da geliştiriyor. Ne zaman bir şey ilgimi çekse – bu bir fikir ya da bir manzara olabilir- telefonuma not edilir, böylece anılar silinip gitmez. Ancak her gün yeni bir şehirde uyanmanın ayrıcalıklı bir yanı var- orada yaşayan yaratıcı insanlarla tanışmak ve kendimi onların çalışmalarına kaptırıp bu karşılaşmalardan tuhaf ve harika senaryoların ortaya çıkması gerçekten yaratıcı yönümü ortaya çıkarıyor. Üstelik her yerin kendine özgü kültürel birikimlerinden sadece biri bile olaylara bakış açınızı değiştirmeye yeter. Kısacası, nereye giderseniz gidin bu özgünlüğünüzü geliştirmeye yardımcı olur.

QP: Yeni nesil sizce koleksiyonerlik statüsüne ilgi gösteriyor mu?

NBL: Her yaratıcı zihin, araştırma, dil ve malzemelerin o işi nasıl yapılandırdığı konusunda birbirinden ayrışıyor. Yeni nesil koleksiyonerlerin çoğunun arzusu, küratörlüğünü yaptığı bir koleksiyona sahip olmak gibi görünüyor. Tasarım veya sanat söz konusu olduğunda hiçbir eser diğerine benzemez- koleksiyonların veya genel olarak iç mekanların nasıl oluşturulması gerektiğini anlamanın tek bir doğru yolu yok.

Peki sizin için koleksiyonerlik ne ifade ediyor?

Bu sorunun cevabını merak edenleri QP No:48’in 20. sayfasına davet ediyoruz. Dergiye abone olmak için ise info@qpmagtr.com’a e-mail atarak iletişime geçebilirsiniz.