DATOGRAPH PERPETUAL TOURBILLON VE PEMBE ALTIN
SIHH’in üzerinden geçen zamana rağmen, fuarın öne çıkan parçaları hala güncelliğini ve etkileyici tavrını koruyor. Bu yüzden fuar alanında dikkatimizi çeken Datograph Perpetual Tourbillon, yüksek saatçilik özellikleri bir kenara, şekil itibarıyla da aklımıza kazınıyor.
A. Lange & Söhne’nin hazırladığı SIHH booth’unda, her sene devasa bir saatin girişte bizi beklediğini görmek, artık sanırız bir geleneğe dönüştü. Ve bu yıl Lange 1’ın 25. yılını kutlayan maison, görkemli replika tradisyonu için doğal olarak Lange 1’ı seçmişti.
Sunumun başlangıcı da buna paralel, Lange 1 ile yapıldı. Tarihi nüanslar ile anlatılan yeni versiyonun ardından, Zeitwerk’i de dinledikten sonra ise, Anthony de Haas’tan bir uyarı geldi: “Kadranda gördüğünüz renk sizi yanıltmasın, bu saati anlatırken ‘somon rengindeki kadran’ ibaresini kurmayın, çünkü bu somon renginde bir materyal değil, aksine pembe altın.” De Haas bu cümleleri kurarken, ekranda 2016 yılında gördüğümüz Datograph Perpetual Tourbillon’un oldukça benzeri bir model vardı. Ancak bu sefer beyaz altının kullanıldığı kasaya pembe altının kullanıldığı kadran eşlik ediyordu.
Datograph Perpetual Tourbillon’un sahip olduğu komplikasyonlar ise başlığı parçalarına ayırdığımızda ortaya çıkıyordu: Flyback chronograph, jumping minute, perpetual calendar, 122.6 yıl boyunca hatasız olmak üzere inşa edilmiş Ay fazı ve tourbillon. Tüm bu komplikasyonlar, 2016’da tanıtılan modeldeki gibi bu saatte de yer alıyordu.
Fakat, vakti zamanında 100 adetle sınırlı tutulan platinyum kasalı ve siyah kadranlı model, estetik açıdan bakıldığında, bu kez A. Lange & Söhne perspektifine ve geçmişine daha yakın bir versiyona evrildi. Ama tabii pembe altın kadranıyla yeniden satışa sunulan Datograph Perpetual Tourbillon’un (Ref. 740.056) da 100 adetle sınırlı olduğunu hatırlatmakta fayda var.