Drive de Cartier’ler GERÇEKLİĞİNİ Buldu

  • 371 SHARES

Geçtiğimiz yıl tanıtılan koleksiyon bu yıl ne istediğini daha iyi ifade ediyor.

SIHH 2016’da yüksek saatçilikte söz sahibi olan profesyoneller Cartier’nin erkek koleksiyonu Drive de Cartier’ye hayran kalmıştı, seri hakkında neredeyse negatif hiçbir görüş yoktu. Hatta belli bir kesim objektifliğini dahi yitirmişti, ancak ortada şöyle bir gerçek vardı: Modeller spor ve takım elbise saati olmak arasında sıkışıp kalmıştı, markanın pazarlama stratejileri de otomobiller üzerinden ilerleyince Drive de Cartier’ler kısa süreliğine kimlik karmaşası yaşadı. Koleksiyon Tank ya da Santos’un yarattığı Cartier imajından uzak, daha çağdaş bir duruşa sahipti. Dolayısıyla saatler belli bir zamana aitmiş gibi duruyorlardı ve çok başarılı trend parçalarıydı. Fakat SIHH 2017’de Drive de Cartier extra-flat kasaya bürününce modeller dönemsel bir akımın üyesi olmaktan çıkıp kült birer Cartier halini aldı.

cartierdrive3

Manüfaktür bu yıl moonphase komplikasyonuna ve extra-flat kasaya sahip saatlerle Drive de Cartier ailesini genişletti. Extra-flat modelleri beyaz (200 adetle limitli) ve sarı altın kasalarla sunuluyor. Geçtiğimiz yılın formuna tamamen sadık kalınmış, kadran üzerinde bildiğimiz Roma rakamlarıyla saat ve dakika ibresi mevcut, gayet yalın ve rafine. Ancak büyük değişiklik kasa boyutlarında ortaya çıkıyor; 6.6 mm kalınlığa sahip kasa 38 x 39 mm ölçülere sahip yastık formunda. Dolayısıyla geçtiğimiz yılın sportif imajı kendini geriye çekmiş oluyor ve zarafet timsali bir Drive de Cartier, takım elbise saati olarak karşımıza çıkıyor.

cartierdrive2

Markanın ‘less is more’ deyimini yeni tanıtım planlamasında kullanmasının sebebi de bu. Manüfaktür fazlalıklardan kurtularak en az Santos ve Tank kadar gerçek bir Cartier yaratmış. Bu modeller hiçbir dönemin trendine ait değil, her daim güncel kalabilecek yapıdalar. Elle kurmalı 430 MC kalibreyle donatıldılar, 36 saatlik güç rezervine sahipler ve her şeyden önce bilekte kusursuz bir konfor vadediyorlar.