NEW YORK’UN SOKAK KÜLTÜRÜ LIVERPOOL’DA
Keith Haring’in bugüne kadar Birleşik Krallık sınırları içerisinde organize edilmiş en büyük sergisi, 14 Haziran itibarıyla Liverpool’da.
Keith Haring’in repütasyonu, 1980’li yıllarda New York metrosunda tebeşirle çizdiği figürlerle ivme kazanmaya başlıyor. Küçük ölçekli tebeşir çizimleri zamanla yerini renkli, büyük mural çalışmalarına bırakıyor ve Haring’in eserleri, kendisinin aktivist ve sıra dışı ruhunu yansıtan görsel bir dil halini alıyor.
Ölümünün ardından 29 yıl geçmiş olmasına rağmen Haring, özellikle adına açılan Keith Haring Foundation ile anılmaya devam ediyor. Bu sefer, New York sokaklarının görsel dili, okyanusun öteki kıyısında, Birleşik Krallık’ta sergileniyor. 14 Haziran’da Tate Liverpool’da açılan sergi, Haring’in bu coğrafyada açılan en büyük sergisi olma ünvanına sahip. Sanatçının 85’ten fazla eseri, ki bu seçkiye büyük ölçekli işler de dahil edilmiş durumda, Tate Modern’in Liverpool durağında 10 Kasım’a kadar ziyaret edilebiliyor. Sergiyi gezerken, Haring’in sözünü aklınızda tutmanızı öneriyoruz: “Sanat, ruhu özgürleştiren, hayal gücünü kışkırtan ve insanı daha ileriye gitmek için teşvik eden bir şey olmalı”.