STELLA VE KUTLANACAK ÇOK ŞEY VAR!
Aktivist duruşu ile Stella McCartney ve Veuve Clicquot güçlerini birleştiriyor.
2001 yılında kuruluşundan bu yana sürdürülebilirlik alanında sayısız çalışmaya imza atarak moda sektörüne öncülük eden Stella McCartney, aktivist duruşunun arkasındaki inovasyonu her geçen gün ileriye taşıyor. Sürdürülebilir materyalleri, doğa ve gezegen üzerindeki etkilerini en aza indirme misyonuyla üretim sürecinin temelinde tutan marka, bu kez de Veuve Clicquot ile güçlerini birleştirdi.
Gerçek kürk ve deri kullanımından ilk günden beri kaçınarak organik materyallerle lüks koleksiyonlar yaratabileceğini kanıtlayan Stella McCartney, mantarların kök sistemi olan miselyumu kullanarak ürettiği MyloTM’nun ardından odağını VEGEA ile üzüm bağlarına çevirdi. Ünlü içecek markası Veuve Clicquot’nun üzüm hasadından arta kalan atıklar, Stella McCartney’nin ustalığıyla vegan deriye dönüştürüldü. Biyoçeşitliliği destekleyip toprak kalitesini arttıracak şekilde yetiştirilen üzümler, el işçiliğiyle üretilen 6 tasarımla yeniden hayat bularak Paris Moda Haftası’nda gerçekleşen 2024 İlkbahar / Yaz defilesinde görücüye çıktı.
Kendi alanlarında öncülük eden iki kadının bir araya gelerek yarattığı VEGEA, küresel ısınmaya etkisini %40, su kullanımını %50 oranında azaltarak hayvansal deri kullanımına meydan okuyor.