Panerai’NİN Yenİ Materyalİ

  • 262 SHARES

Panerai’nin BMG-Tech’i çeliğe göre hem hafif, hem dayanıklı; bu materyal dünyada ilk kez bir Submersible modelinde kullanıldı.

Her yıl farklı manüfaktürlerin teknolojik ve tasarımsal yeniliklerle katıldığı SIHH’de kasa materyalleri anlamında bu sene dikkat çeken markaların başında Panerai geliyordu. İtalyanlar üçüncü bronz kasayla birlikte mavi rengi kullanırken bir başka modelde ise yeni BMG-TECH kasayı tercih ettiler. Luminor Submersible 1950 serisi altında sunulan üç günlük güç rezervine sahip PAM00692, 47 mm’lik BMG-Tech kasayla sunuluyor. BMG-TECH; zirkonyum, bakır, alüminyum, titanyum ve nikel ile elde edilmiş bir alaşım. Titanyuma oranla daha koyu bir griye sahip ve glass metal özellikleri gösteren, su altında daha net belli olan (ki 300 metreye kadar su geçirmezliği bulunan bir parça için bu önemli bir unsur) ve buna kristalizasyonu önleyen üretim süreciyle kavuşan bir materyal. Yüksek basınç ve sıcaklık altında üretilerek ani soğumayla son haline kavuşan BMG-TECH bu sayede atomların düzenli bir şekilde dizilmesine engel oluyor. Korozyona olan direnci ve manyetik ortamlardan etkilenmemesiyle dikkat çeken alaşım dayanıklılığı sayesinde de fiziksel etkilere karşı daha dayanıklı bir hal alıyor.

PANERAI_PAM00692_Det_4

Bezel ve kadranda iki farklı superluminova kullanan PAM00692’nin amacı zamanı ve dalış süresini okurken kullanıcıya yardımcı olmak. Mavi kadran üzerindeki ibreler, saat 3 yönündeki tarih penceresi ve saat 9 konumundaki küçük saniye alt kadranı otomatik kurmalı manüfaktür kalibre P.9010’ile harekete geçiyor. 200 parçalık mekanizmanın 6 mm’lik kalınlığı modelin genelinin de makul bir kalınlığa sahip olmasında pay sahibi. 72 saatlik güç rezervi bulunan Luminor Submersible 1950 profesyonel dalgıçlar için yeterli olabilecek bir parça, özellikle materyal tercihi ile farklı superluminova’ların getirisiyle netlik ve okunurluk anlamında PAM00692 iyi bir yardımcı pozisyonunda.