Uzay Boşluğundan Saat Kadranlarına
Geçtiğimiz birkaç sene içerisinde Meteorit kadranlı saatlerin sayısı oldukça artmaya başladı. Ancak genelde markalar uzay boşluğundan gelen bu özel parçaların hikayeleri hakkında oldukça ketum davranıyorlar. Yazı Berrak Damlacık.
Geçtiğimiz sene QP Türkiye sayfalarında da detaylı olarak incelediğimiz Meteorit kadranlar bu senenin de en ilginç trendlerinden biri olarak görülmeye devam ediyorlar. Zaman içerisinde bu trendin azalmasının aksine artışının ise temelde iki sebebi var; bu sebeplerden birincisi kesinlikle bilekte uzay boşluğundan gelme bir parça taşıma düşüncesi. Yıllar içerisinde insanoğlunun gökyüzüne olan merakı gün geçtikçe artarken, bilinmezliklerle dolu zaman yoluna yavaş yavaş yaklaşılması en şahane gelişmelerden birisi.
Bir diğer sebep ise uzay boşluğundan gelen ve çokça nikel-demir alaşımı içeren bu özel materyalin, ‘Widmanstätten’ deseninden ötürü her bir katmanında ayrı bir görünüme sahip olması ve bu özelliğinde saat kadranlarına taşınması ile tüm saatlerin aslında eşsiz birer parça halini alışı.
Dünya üzerinde oldukça az miktarda ve sayılı noktada bulunan bu özel taşın bulunduğu bölgelerin başında Güneybatı Afrika’da yer alan Namibya bulunuyor. Maison’ların bu akıma özel geliştirdikleri modellerinin kadranlarında kullandıkları materyaller de genellikle bu topraklardan geliyor.
Detaylar:
Jaquet Droz Grande Seconde Meteorite
Mekanizma: Kalibre 2663
Materyal: Pembe altın
Kasa çapı: 43 mm
Güç rezervi: 68 saat
Detaylar:
Omega Speedmaster Grey Side Of The Moon Meteorite
Mekanizma: Kalibre 9300
Materyal: Seramik
Kasa çapı: 44.25 mm
Güç rezervi: 60 saat
Detaylar:
Zenith Pilot Type 20 Hommage a Louis Bleriot
Mekanizma: Kalibre 5011k
Materyal: Safir ve beyaz altın
Kasa çapı: 60 mm
Güç rezervi: 48 saat