Rolex Sky-Dweller’a Daİr Merak Edİlenler
İkinci zaman dilimini alışılmışın dışında gösteren Rolex Sky-Dweller hakkında bilmeniz gereken 8 şey.
1 Rolex Sky-Dweller’la beraber COSC kronometre sertifikasına sahip otomatik kurmalı ve 72 saat güç rezervine sahip kalibre 9001 de tanıtıldı.
2 Kalibre 9001’in en önemli özelliği ise mekanizmada kullanılan kurma yayının Rolex’in antimanyetik alaşımı Parachrome Blue’dan yapılmış olması. Mekanizma aynı zamanda markanın en teknik kalibrelerinden biri olarak da kabul ediliyor.
3 İbrelerin merkezini saat 12 pozisyonuna alacak şekilde kadranda konumlandırılan alt kadran modelin en dikkat çeken yönü. Bu alt kadran ikinci zaman dilimi ve 24 saat göstergesi görevini üstleniyor.
4 Sky-Dweller’da tarih, saat ve ikinci zaman dilimi ayarlanırken tepe koluyla beraber ring command adı verilen bezel de önemli role sahip. Tepe kolu ikinci pozisyondayken bezel üç farklı konuma getirilebiliyor ve her konumda farklı bir komplikasyon ayarlanabiliyor.
5 Rolex logosunun altında kalan kırmızı üçgen alt kadranda referans alınan zaman dilimini belirtiyor. Yine alt kadranda sıralanan rakamlar kullanıcının ikinci zaman dilimindeki gündüz-gece ayrımını yapmasına yardım ediyor.
6 Annual Calendar yılın 30 ve 31 çeken aylarını bir müdahaleye gerek duymaksızın gösteriyor, şubatta ise kullanıcının tarihi manuel olarak ayarlaması gerekiyor.
7 Model yılın aylarını gösterirken Roma rakamlarıyla bezel arasında kalan dörtgen bölümleri kullanıyor; 12 rakam, 12 ayı temsil ediyor.
8 Sky-Dweller’da kasa malzemesi olarak Rolex’in platin bazlı ikonik everose altınıyla beraber, sarı ve beyaz altın da tercih edilebilir. Kadranda ise kasa malzemesine bağlı olarak siyah, fildişi, çikolata, sundust, şampanya ve gümüş renkleri sunuluyor.