GÜNCEL EDİSYON
Tasarımdaki göndermeleri ve dayanıklılık statüsünde Richard Mille ve Le Mans Classic’i bir araya getiren referanslarda RM 029 Automatic Le Mans Classic.
2023 yılında Le Mans’ın 100. yaşını kutlamak adına- bir istisna yapılarak- bir kez daha gerçekleştirilecek olan Le Mans Classic’in ajandasının, önümüzdeki sene hiç olmadığı kadar yoğun olacağı kesin. Richard Mille ve Le Mans Classic ortaklığındaki son edisyon RM 029 Automatic Le Mans Classic de bu istinadan ötürü birlikteliğin güncel yansıması. Aynı zamanda 2002’den bu yana yarışın ana sponsorluğunu üstlenen Richard Mille’in bu yarışa özel olarak tasarladığı sekizinci model titrine de sahip.
Sadece 150 adet üretilen modelin ilk bakışta, marka ile özdeşleşen tonneau formlu bir kasaya, iskelet bir kadrana ve Le Mans’a referans veren yeşil ve beyaz renklere sahip olduğu rahatlıkla gözlemlenebiliyor. Otomatik kurmalı, 50 saatlik güç̧ rezervi olan Calibre RMAS7, bünyesinde; kadranda saat iki yönünde görülen 24 saat komplikasyonunu ve de dört yönündeki oversize tarih göstergesi fonksiyonunu barındırıyor. Kalibrenin merkezinde ise çift kurma tamburunu çalıştıran geometrik rotor sistemi yer alıyor. 24 saat göstergesi, sadece Le Mans’ın karakteristik bir özelliğini değil, bir diğer taraftan yarış̧ esnasında zaman ölçümüne ihtiyaç̧ duyan sürücüleri de hatırlatıyor. İskelet ana gövde ve köprülerde Titalyt® işlemli Grade 5 titanyumun kullanılması, tüm mekanizmaya dayanıklılık ibaresi altında ekstra puanlar ekleyen detaylardan sadece bir tanesi. Tıpkı Le Mans Classic’de yarışan otomobiller gibi, RM 029 bu özelde, deyim yerindeyse, birçok farklı deneme sürüşüne tabi tutuluyor. Tasarım açısından ise saatin mekanizma, kasa ve kadranı arasında kurulmuş̧ holistik bir yaklaşımının olduğunu söylemek mümkün. Materyal olarak yeşil ve beyaz Quartz TPT®’nin kullanıldığı tonneau formlu 40.10x 48.15x 13.10 mm’lik kasada, Le Mans ile eşleşen tondaki yeşil bezel, beyaz şeritler ile tamamlanıyor. Beyaz TPT®’den oluşan bu şeritler, yeşil TPT® bezele ayrıca entegre ediliyor. Bu tekniğin Richard Mille için de bir ilk olduğunu belirtmeli. Bezeldeki bu şeritlerin rengi kauçuk kayışta da devam ettirilmiş̧. Kauçuk, her ne kadar Richard Mille’in kayışlarında sıkça kullandığı bir materyal olsa da; bu materyalin konformizm ve dayanıklılık anlamında üst düzey bir performansa sahip oluşu, adında Le Mans geçen bir saat için de her koşulda oldukça mantıklı bir seçim olarak değerlendirilebilir. Yarış̧ jargonu ile sınırlandırılmamak ve mekanizmasının komplikeliğine bir parantez eklemek adına, model 50 metreye kadar su geçirmez özelliğine sahip.