KATMANLI İÇ MEKAN

  • 1 SHARES

Rudy Guénaire, Paris’te Panthéon manzarasına açılan konut projesinde 1920’lerin mimari ayrıntılarını Brezilya modernizmi, bespoke mobilyalar ve belirgin malzeme seçimleriyle bir araya getiriyor.

Paris’in çinko çatıları üzerinde yükselen 1920’lerden kalma bir yapının sondan bir önceki katında konumlanan daire, Rudy Guénaire’in farklı dönemler arasında bağ kuran iç mekan yaklaşımını yansıtıyor. Altı metre uzunluğundaki Alman meşesi döşemeler, mekan boyunca kesintisiz bir zemin oluştururken paslanmaz çelik giriş bölümü, Gae Aulenti’nin Floransa’daki Palazzo Pucci tasarımına referans veriyor. Yaşam alanındaki mobilyaların büyük bölümü proje için özel olarak hazırlanıyor; mermer ve füme armut ağacından üretilen orta sehpa ise Elsa Peretti’nin Bean formundan hareket ediyor.

Brezilya modernizminin yuvarlak hatlarından beslenen mobilyalara Esther Hess’in Esther koltuğu, Peter Marcasiano’nun resimleri ve Solomon Adaları’na ait bir kolye eşlik ediyor. Ana yatak odasına açılan anıtsal kapılar, Raphael Barrois imzalı el yapımı cam panelleri paslanmaz çelik kakmalar ve amboyna ağacıyla buluşturuyor. Malzeme kullanımı banyolarda daha güçlü bir karakter kazanıyor: ebeveyn banyosunda lagün mavisi, çocuklara ait bölümde ise çilek pembesi İran oniksi tercih ediliyor.