FELSEFİ NORMLAR
Sığınakların temel prensiplerinden hareketle şekillenen teknoloji, ışık, ses triosunun meditatif noktalarından yararlanan Office of Things’in meditasyon odaları.
Psikolojik olarak belki de kendimizi rahatlatmakta zorlandığımız zamanlarda kendimizi çoğu zaman bir mat üzerinde buluyoruz. Kimisi rahatlamak için daha hareketli spor branşlarını tercih ederken kimisi ise yoga ve meditasyonun dingin ruh halini tercih ediyor. Fakat meditasyonu diğer dallardan ayıran en büyük faktörlerden birinin ambiyans bağlantıları olduğuna değinmeli. Öyle ki, karanlık sayılabilecek gözünüzü ve ruhunuzu yormayacak bir ortamda meditasyonun verimliliği de arttığı gibi bu nosyonu ev sınırları dışına çıkararak çalışma ortamına entegre eden Google’ın meditasyon odalarından da bahsetmeli.
2017 yılından bu yana Google ile iş birliğini devam ettiren Office of Things marka için beş meditasyon odası tasarladı. Çalışanların psikolojik olarak rahatlayıp düşüncelerinden arınmalarından hareketle bir araya getirilen odalarda dinginlik sağlayan ışık ve ses kombinasyonları yer alıyor. Dış dünyadan tamamen kopmak adına tasarlanan meditasyon alanları görüntü ve ses frekansları direkt olarak zihnin rahatlamasına odaklanıyor. Google ve Office of Things ortaklığının meditasyon tasarımı her ne kadar pandemi öncesi tasarlanmış olsa da, yeniden normal düzene geçtiğimizde psikolojik olarak dingil hissedilebilecek bir yer sunma için çok iyi bir zamanlama olduğunu da kabul etmeli.