51. SAYI ÇIKTI

  • 11 SHARES

QP Türkiye’nin yeni sayısı çıktı. Kapağında, Tudor Pelagos FXD Chrono modeline yer veren 51. sayıya info@qpmagtr.com adresine e-mail atarak ulaşabilirsiniz.

Bu ay konularımızın genelinde narin bir başlık hakim. Sürdürülebilirliğin çok konuşulduğu bir dönemin hemen ardından, daha dikkatli tartışılmaya başlandığı bir anın içerisindeyiz. Tüm dünyada devam eden jeopolitik ve ekonomik çalkantıların ve iklim değişikliğinin eşliğinde, uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerini, hayatın her alanında nasıl deneyimleyeceğimize dokunmak istedik. Ve konu, karbon emisyonlarını azaltmaktan çok daha fazlası aslında. Dahilinde, gündelik hayatımızın içerisindeki her şey; tasarımın, sanatın ve düşüncenin akışkanlığı var. Daha iyi bir yaşam dengesi sahiden mümkün mü? Bu sorunun cevabı belki de, konuları bölerek içlerinden nezaketle geçmeyi gerektiriyor olabilir.

Kapağımız Tudor Pelagus FXD tüm özellikleriyle, doğada ve şehrin kaosunda var olmaya kendini adayan bünyelerimiz için, ne kadar sağlam bir eşlikçiye ihtiyacımız olduğunun altını çizer nitelikte. Rolls Royce’un tasarımcısı Alex Innes ve Montblanc’ın CEO’su Nicolas Baretzki ile gerçekleştirdiğimiz röportajlar, tasarımın gücünün sürdürülebilir bir marka için ne denli önemli olduğunu hatırlatıyor. Her ikisinde de konumlandırma, varlığın enerjisiyle ve sürdürülebilirlikle çok ilişkili.

Modadan tasarıma, markaların yeni döneme ayak uyduran hamleleri ise, bize bahsettiğimiz bu akışkanlığı, kimliklerin ve olguların keskin çizgilerinden kurtulmalarını anlatıyor; bir nevi özgürleşme halinin bugünün algısında ne demek olduğunu düşündürüyor.

Gezegenimizdeki sürdürülebilirliğin temelinin, onun üzerinde var olan en nadir

parçadan yani bireyden başladığını hatırlıyoruz sonra. Yeni zaman gurusu Rick Rubin’in, “Çalışmanızı en iyi şekilde destekleyecek sürdürülebilir ritüelleri bulun,” önermesi, uzun süredir aklımızda.

Rutin, tutkunun ve yaşama bağlılığın en iyi göstergesi olabilir mi? Ve eğer öyleyse, bakış açımızı değiştirerek yola devam edelim.

Herkese mutlu bir sonbahar diliyorum.