Yenİ Sayı: Teknİk ve Soyut Bİr Arada
QP Türkiye’nin yeni sayısı bayilerde ve seçkin kitabevlerinde… Üstelik ilk kez farklı bir sektöre yönelerek çıkardığımız Porsche Koleksiyoner Ekiyle.
Son dönemlerdeki en kalın QP Türkiye’lerden biri, yani 11. sayımız çıktı. Ocak-Şubat sayısında başarmak istediğimiz yüksek saatçiliğin yanında lifestyle içeriklerine de ağırlık verebilmekti, o yüzden ilk kez koleksiyoner ekimizi bir saat markası yerine bir otomobil markasıyla beraber geliştirdik, Porsche’nin tarihini, spor coupe’lerini, (ve sedanlarını) ve geleceğini anlattık, değişmeyen tasarım kodlarının nasıl güncel kaldığını inceledik, üstelik tam 32 sayfa boyunca.
11. sayımıza Chopard’ın yüksek saatçilikteki dayanak noktasıyla başlıyoruz; L.U.C. Manüfaktürü 20 yaşında, bu yüzden biz de bu oluşumun hikayesine James Gurney’nin kaleminden ve Gary Smith’in kadrajından değindik, şimdiye dek çıkan mihenk taşı niteliğindeki modellere göz attık ve en önemlisi gelecekte L.U.C. neler yapabilir onu düşündük. SIHH öncesi yayınlanan sayımız tabii ki de Pre-SIHH modellerine de yöneldi. Beran Toksöz Floransa’da Georges Kern ile bir araya gelerek IWC’nin Da Vinci yılı için neler yarattığına tanık oldu, Erçağ Akın ise Vacheron Constantin’in 23 komplikasyona sahip Les Cabinotiers parçası Celestia Astronomical Grand Complication 3600’ün detaylarını ve neden ultra komplike bir model olduğunu anlattı.
TAV Passport Sanat bölümüzde ise sizin için Victoria & Albert Müzesi’ne ziyarette bulunduk ve ‘You Say You Want A Revolution’ sergisinin 21. yüzyılın en uçarı kuşağı olan 60’lar nesline müziksel bakış açısını irdeledik. Artık lifestyle’a daha çok yöneleceğimizi söylemiş miydik? İlk olarak Chanel Boy.Friend çekimiyle başladığımız Zoom bölümümüze bu ay Rolex ile devam ettik. Moda editörü Ayça Elkap altının nasıl kullanılması gerektiğini Hasan Karaarslan’ın kareleriyle anlattı. Müjde Metin, New York ve Paris arasında sıkışıp kalan bir illüstratör olan Guy Billout ile çizimlerin gerçekten emek istediği dönemi, yani 70’leri konuştu.
Aslin Kumdagezer ise yüksek saatçilikteki markaların figürleri nasıl ve neden kullandığını inceledi; yoksa siz bir saat alırken kendi fikirlerinizle mi karar verdiğinizi düşünüyordunuz? Aynı şekilde referans numaralarının koleksiyonerler arasında neden bu kadar önemli olduğuna da tarihi modeller ve pazarlama stratejileri üzerinden değindik. Rapor bölümümüzde ise gece görüş özelliğini saatlere kazandıran luminova’nın aslında ne olduğunu, ya da ne olmadığını Berrak Damlacık detaylandırdı. Bu defa koleksiyoner köşemizde de ilk kez koleksiyonu yapılabilecek bir objeyi röportaj tekniği sayesinde sizle buluşturduk; Peter Bellerby, Bellerby and Co, Globemakers’ın bespoke Dünya kürelerini nasıl ve kimler için ürettiğini açıkladı. Montblanc CEO’su Jerome Lambert’in röportajını, Müjde Metin’in Exposition Universelle yazısını ya da Hande Arslanalp’in İsviçre’nin vazgeçilmez üçlüsü Crans Montana, Gstaad ve Zermatt’ı anlattığı seyahat köşemizi görmek için ise seçkin bayi ve kitabevlerine gitmenizi tavsiye ederiz.